Umirovljenici Varaždinske županije Dan starijih osoba obilježili humanitarno

MALI BUKOVEC – Savez udruga umirovljenika i starijih osoba, 2.10.2016. organizirao je obilježavanje dana starijih osoba za umirovljenike cijele županije u Malom Bukovcu.
Ove godine to je bilo i humanitarnog karaktera, tako da su za zakladu “Vita” organizirali prikupljanje sredstava koja su namijenjena za naše male sugrađane koji boluju od malignih i drugih teških i rijetkih bolesti, te za izgradnju dječjih igrališta s područja Varaždinske županije.
Tom prilikom su udruge umirovljenika “Prigorčica” iz Breznice i udruga umirovljenika domaćina Malog Bukovca izvele prigodne igrokaze, a gospođa Snežana Liber iz Sračinca pročitala je nekoliko svojih recitala. Program je oduševio sve nazočne, a bilo je prisutno oko 260 umirovljenika.

Naši umirovljenici bili su velikog srca i široke ruke te su iz svojih mirovina izdvojili preko 6 tisuća kuna za djecu zaklade “Vita”.

Nakon humanitarnog djela slijedio je skromni domjenak na kojem su se naši umirovljenici zabavljali do kasnih večernjih sati uz muziku i ples, samo onako kako oni znaju.

Možda će Vas zanimati...