Svečano u Novom Marofu

NOVI MAFOR –  Udruga umirovljenika Novi Marof Matica je jedna od tri najstarije udruge umirovljenika u Varaždinskoj Županiji. Ove godine slave sedamdeset godina postojanja pa je stoga 7.listopada u restoranu “Kljućice”bilo posebno svečano.

Uz rođendan smo obilježili i dan starijih osoba.Uz stopedeset umirovljenika proslavi su nazoćili nama dragi gosti:tajnik Matice gospodin Ivan Banek,gradonačelnik grada Novog Marofa gospodin Siniša Jenkać te predsjednica Saveza udruga umirovljenika Varaždinske Županije i ujedno dopredsjednica udruge gospođa Jadranka Bahlen.

Nazočne je pozdravio predsjednik udruge gdin.Franjo Bogičević te se osvrnuo na dosadašnji rad udruge .Kroz tih sedamdeset godina udrugu je vodilo sedam predsjednika i jedna predsjednica i iako u Novom Marofu postoje još dvije udruge umirovljenika ova je oduvijek bila najbrojnija te danas broji 746 članova i članica te je treča po brojnosti u Varaždinskoj županiji.

Udruga svaki mjesec organizira odlaske na izlete ,toplice ili pak na večeru uz muziku što je omiljeno kod naših umirovljenika.Svake godine naši umirovljenici organizirano odlaze na sedmodnevna ljetovanja na more uz obročnu otplatu.Za Uskrs i Božić one najpotrebitije razvesilimo poklon paketima. Poklon paketima i zahvalnicama nagrađeni su članovi udruge koji su više od dvadeset godina članovi udruge.

Tajnik MUH. gdin.Ivan Banek uputio je čestitku svim umirovljenicima a gradonačelnik gdin.Siniša Jenkać je naglasio da je udruga uzor u radu drugim udrugama te da će grad i dalje pomagati rad udruge u svim segmentima.

Predsjednica Saveza udruga umirovljenika Varaždinske Županije darovala je u ime Saveza udruzi povelju povodom sedamdesetog rođendana te naglasila da je ponosna što je i ona bila predsjednica jedne takove udruge u kojoj članstvo ne opada već iz godine u godinu raste što je znak dobrog vođenja udruge.Proslava je trajala duboko u noć uz jelo i piće te dobru muziku naših vjernih umirovljenika Josipa i Franje.

Možda će Vas zanimati...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *