Baka Ana proslavila 102. rođendan

VARAŽDIN  – Predstavnici Grada i Županije obišli su danas varaždinku Anu Tkalec povodom proslave njenog 102. rođendana.

Na inicijativu Roberta Rotha, predsjednika 1. mjesnog odbora Centar Varaždin, gradonačelnik Goran Habuš i Alan Košić, zamjenik župana čestitali su baki Ani, jednoj od najstarijih varaždinki, 102. rođendan te je darovali buketom cvijeća, bombonjerom i prigodnim poklonima.

Baka Ana, skromna stanovnica 1. mjesnog odbora, živi sama i svako jutro obavezno sama skuha kavu dok u poslijepodnevnim satima ne propušta omiljenu tv emisiju “Hrvatska uživo”. Najdraže jelo joj je krumpir, najdraža boja crvena, a omiljeno cvijeće je ono ubrano u vrtu, đurđice i tulipani. U mladosti je uživala u provođenju vremena u prirodi i putovanjima kojih se danas rado sjeća. Pokojni suprug Maks Tkalec bio je pekar čiji kruh i peciva je baka Ana prodavala u pekari u Kuljevićevoj ulici u Varaždinu. Sin Josip ima dvoje djece, Maria i Sandru, unuci bake Ane koji je rado posjećuju.

Iako baka Ana još normalno čuje i relativno dobro samostalno funkcionira, svakodnevno je posjećuje susjeda Slavica koja je za današnje druženje pripremila klipiće i tortu. S druge strane, susjedi Korotaji vode brigu o nabavci hrane i namjernica za gospođu Anu te je redovno posjećuju i pomažu joj u svakoj prilici.

Naposljetku, svi članovi 1. mjesnog odbora, uz aktivno sudjelovanje u radu vijeća, veliku pažnju posvećuju stanovnicima treće životne dobi koji stanuju na području odbora stoga im je osim uređenja ulica i trgova centra grada vrlo važna i njega i skrb starije populacije stanovništva.

Još jednom baki Ani želimo sretan 102. rođendan, a kako je bilo na prigodnom druženju pogledajte u galeriji slika.

Možda će Vas zanimati...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *