AKTIVNO U SAVEZU UDRUGA UMIROVLJENIKA I STARIJIH OSOBA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

 

 

Savez je započeo 2017.g. travanj mjesec sa svojom redovitom godišnjom skupštinom gdje je od 76 delegata skupštini nazočilo njih 73 ,uz drage nam goste predsjednika matice umirovljenika Hrvatske g.dina.Josipa Kovačića njegova zamjenika g.dina.Tomu Benka te predsjednicu županijske skupštine gđu.Dubravku Biberdžić. Predsjednica saveza g.đa Jadranka Bahlen otvorila je skupštinu, pozdravila sve prisutne te podnijela izvješće o radu u 2016.god.

Tako je Savez 29.02 2016.g.u prostorijama Varaždinske Županije održao okrugli stol pod nazivom Skrb za starije osobe u lokalnoj zajednici i kako se boriti protiv socijalne isključenosti i diskriminaciji po dobnoj osnovi. Županija i Savez su za 2016.g. dogovorili sa A.P. Varaždin prijevoz za umirovljenike po povoljnim uvjetima.

U suradnji sa Republikom Slovenijom započeli smo projekt radnog naziva Zlatne godine- Zlatni ljudi ali zbog nemogućnosti sufinanciranja Savez je za sada morao odustati od tog projekta. U mjesecu ožujku organizirali smo za članove izvršnog odbora posjet Zagrebačkoj Pivovari te Krašo-gradu gdje smo održali i izvršni odbor.

Sklopili smo ugovor s portalom Treća Dob gdje sada imamo svoju stranicu.

Održali smo Županijske sportske susrete, a bili smo i na međužupanijskim sportskim susretima u Čakovcu gdje smo osvojili prvo mjesto. U lipnju smo sa takmičarima i komisijom za sport i rekreaciju bili dva dana u Starigradu Paklenici. Krajem kolovoza smo organizirali druženja sa županom i saborskim zastupnikom Miloradom Batinićem u svim udrugama, a oni su kao pravi gosti svakoj udruzi na dar donijeli aparate za mjerenje šećera u krvi.

IMG_3412

Dan starijih osoba smo proslavili u Malom Bukovcu gdje nam je domaćin bila njihova udruga umirovljenika. Proslava je ujedno bila i prva umirovljenička kajkavijada koja je oduševila sve prisutne, a ujedno je bila i humanitarnog karaktera gdje smo skupljali novac za zakladu „Vita“ koja skrbi o djeci s teškim bolestima.

Na festivalu zborova smo nastupili s pjevačkim zborom udruge umirovljenika iz općine Breznica. 12. i 13. listopada 2016. predstavnici svih udruga u Županiji bili su na druženju umirovljenika u Poreču i Rovinju. Povodom dana starijih osoba poklonili smo Domu za stare i nemoćne osobe u Varaždinu poklonili 100 kg mandarina, a umirovljenike diljem naše Županije razveselili božićnim poklonima.

Sportski susreti umirovljenika održani su 19.04.2017.g. u sportskoj dvorani Arena na Dravi, a podjela pehara i proglašenje pobjednika smo upriličili 06.05.2017.g. na trećoj umirovljeničkoj kajkavijadi u Varaždinskim Toplicama gdje je bilo nazočno 755 umirovljenika iz cijele Županije.

Tom prilikom proslavili smo i 15 godina osnivanja i djelovanja Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije. Na proslavi nam se pridružio i župan – g.din Predrag Štromar, te njegov zamjenik g.din Alen Kišić. U programu su nastupali pjevački zbor udruge umirovljenika iz Varaždinskih Toplica, Udruga umirovljenika iz Ljubešćice sa igrokazom, te udruga umirovljenika Kluba sa svojom plesnom koreografijom. I ova kajkavijada je bila humanitarnog karaktera te smo prikupljali sredstva za kupnju invalidskih kolica našem umirovljeniku Ljubomiru Benjaku.

Kod nas u Savezu nikada nije dosadno, već nastavljamo dalje sa našim aktivnostima – pripremama za međužupanijske sportske susrete te redovitim radom Saveza.

Predsjednica Saveza, Jadranka Bahlen